سفارش تبلیغ
صبا ویژن
پایگاه اطلاع رسانی ارتز و پروتز ایران

نرم افزار تجویز ارتز ها
شامل معرفی و اندیکاسیون ارتز های اندام فوقانی،تحتانی،ستون فقرات و ارتز های اطفال.
راهنما :فایل را از طریق USB و یا بلوتوث به گوشی خود انتقال داده و آن را نصب نمایید.این نرم افزار در کلیه گوشی های دارای پلت فورم جاوا نصب و اجرا می شود.

لینک دانلود :

Click here to start download..

حجم فایل : 260 کیلو بایت

 

تصویری از صفحه اول نرم افزار



  • کلمات کلیدی :
  • نوشته شده در شنبه 88/7/18ساعت 8:1 عصر توسط مصطفی کمالی اردکانی
    نظرات دیگران()

    ااز تاریخ 4 تا 8 مهرماه سمینار توانبخشی فیزیکی با حضور نمایندگانی از کشورهای مختلف با هدف تبادل تجربیات در حوزه توانبخشی در سالن همایش معاونت توانبخشی جمعیت هلال احمر بر گزار می شود. در این جلسه که آقای دن بلوکا، رئیس انجمن بین المللی ارتز و پروتز نیز به عنوان سخنران شرکت دارد ضمن بیان چالشهای توانبخشی فیزیکی در سایر کشورها توسعه اهداف توانبخشی در تمامی حوزه ها منجمله حوزه ارتز و پروتز مدنظر می باشد.
    در این سمینار فرصتی دست داد تا هیات رئیسه جدید انجمن با رئیس انجمن دیدار و گفتگویی داشته باشند قرار است در روزهای آینده نیز طی جلسات جداگانه ای در خصوص موارد مرتبط با انجمن با ایشان گفتگو شود و برنامه ای برای بازدید از مراکز علمی،دانشگاهی و تحقیقاتی مرتبط با ارتز و پروتز انجام گیرد.



  • کلمات کلیدی :
  • نوشته شده در شنبه 88/7/18ساعت 8:1 عصر توسط مصطفی کمالی اردکانی
    نظرات دیگران()

    سمینار بین المللی توانبخشی فیزیکی با همکاری دفتر نمایندگی کمیته بین المللی صلیب سرخ و جمعیت در راستای افزایش میزان دستیابی به اهداف بشردوستانه مشترک در زمینه توانبخشی فیزیکی می باشد. این سمینار با حضور نمایندگان کشورهای خارجی الجزایر، سودان، تاجیکستان، یمن، گرجستان، آذربایجان، افغانستان، پاکستان، اتیوپی، چاد، عراق، موریتانی، سومالی، سوئیس و سوریه از 4 لغایت 8 مهرماه سال 1388 در سالن کنفرانس معاونت توانبخشی برگزار خواهد شد. هدف از این سمینار استفاده از تجارب و تخصص جمعیت و کمیته بین المللی و افزایش همکاری با جامعه بین المللی توانبخشی فیزیکی می باشد و پیرامون موضوعاتی از قبیل معلولیت ، توانبخشی و فعالیت های توانبخشی فیزیکی گفتگو و تبادل نظر خواهد شد.

  • کلمات کلیدی :
  • نوشته شده در شنبه 88/7/18ساعت 8:1 عصر توسط مصطفی کمالی اردکانی
    نظرات دیگران()

    ارتوپدی فنی دانشی است که مردم ایران و حتی سایر کشورها اطلاعات چندانی از آن ندارند.علم درمان برخی از بیماریهای استخوانی توسط وسایل کمکی ارتوپدی و ساخت دست و پای مصنوعی مربوط به دانش ارتوپدی فنی است. انسان از زمانهای بسیار پیشین در صدد یافتن راهی برای جبران معلولیت خود بوده است. 
      در این رابطه اولین نشانه ها به 2000 سال قبل از میلاد در مصر باستان بر می گردد. 
      یک مومیایی کشف شده که متعلق به 20 قرن پیش می باشددارای یک دست مصنوعی مفصلدار در قسمت ساعد بوده است. 
      این دست مصنوعیدر موزه گیلبرکیان در دانشگاه دورکان شهر نیوکاسل نگهداری می شده که متاسفانه در یک آتش سوزی نا پدید شده است.در حدود 218 سال قبل از میلاد یکی از سرداران رومی به نام مارکوس سرجیوس دست راست خود را در یکی از جنگلها از دست میدهد.برای ایشان یک دست مصنوعی از جنس فلز ساخته می شود که برای نگهداری سپر از آن استفاده می کرده است. 
      در حفاریهای باستانشناسی سایر کشورها نیز از این قبیل نشانه های ساخت اندام های مصنوعی دیده شده است. 

      در زمانهای گذشته مردم از هر مواد ویا وسیله موجود مانند چرم – چوب تنه درخت – پای حیوانات برای تهیه اندامهای مصنوعی استفاده می کرده اند. 
      کشورهای در گیر جنگ جهت بر اورد نیاز هایشان در این مورد به فکر ابتکارات جدید افتاده و سعی کردند از مواد سبک و مقاوم استفاده کنند که آلمان یکی از پیشروترین و پیشرفته ترین کشورها در این خصوص می باشد. 
      حال اشاره ای به ارتز ها داشته باشیم: 
      اصلاح انحرافات اندام ها و نیز تقویت ضعف آنها به مراتب مشکل تر از جایگزین کردن عضو مصنوعی به جای یک عضو قطع شده می باشد. 
      فقدان یک عضو بخصوص اندام های تحتانی به پروتزیست فرصت استفاده از انواع مکانیزم ها و مواد را میدهد در حالیکه ارتزیست برای کمک به یک عضو فلج و یاضعیف از امکانات کمتری برخوردار می باشد. 

      بطور خلاصه اگر برای ساخت پروتز امکانات زیادی وجود دارد در عوض برای ساختن ارتز امکانات محدود تر است. به همین علت افراد فلج به مراتب ناتوان تر از افرادی هستند که عضوی را از دست داده اند.از طرف دیگر ساختن ارتز ها ئی که شکل ظاهری مطلوبتری داشته باشند بسیار مشکل است بطوریکه اگر وسائل ساخته شده حجیم و با وزن زیادی باشند و در حرکت مددجو ایجاد مشکل کنند‏ مددجو از آن استفاده نکرده و بر مشکلاتش افزوده خواهد شد. 

      یکی از دلایل عدم استفاده مددجو از وسایل ساخته شده سنگینی و شکل ظاهری نامناسب آن است.شناخت مواد مناسب برای استفاده در ارتوپدی فنی حائز اهمیت بسزائی است و می توان گفت که در عصر ما مواد سبک و مقاوم بسیاری کشف شده است مانند انواع پلاستیک ها – کربن – فلزات سبکی نظیر تیتان و ... 

      از دو هزار سال پیش از میلاد بویژه در مصر با فلج اطفال – نواقص مادر زادی – کلاب فوت – همی پلژی و دیگر انحرافات اندام آشنائی داشته اند و برای اصلاح و جبران معلولیت ها کار هائی را انجام می دادهاند که تصاویر مربوط بهآنها در برخی اسناد باستانی موجود است. 

      یک پزشک و جراح فرانسوی به نام آمبرواز پاره در قرن شانزدهم ارتوپدی فنی را به دو قسمت پروتز ثروتمندان و فقرا تقسیم نمود و می توان ارتوپدی فنی نوین را به ایشان مربوط دانست.همانطور که از نام آنها نیز پیداست پروتز ثروتمندان پیشرفته تر و کاملتر از انواع پروتز فقرا بوده که بسیار ساده و ابتدائی بوده اند و اکنون نیز تا حدودی لین تضاد و جود دارد. 

      شروع کار ار توپدی فنی در ایران را می توان از حدود سالهای 30-1329شمسی دانست. 

      در آن زمانها در مشهد مقدس شخصی در منطقه اول بازار بزرگ به گونه ای غیر علمی و بصورت ابتدائی به این کار اشتغال داشته و در تهران نیز حدود همین سالها در خیابان چراغ گاز شخصی در این فن فعالیت می کرده است. 

      در شهر تبریز هم اشخاصی بودند که به همین روش نیاز معلولین را در حد توان علمی و تجربی پاسخگو بوده اند که بسیار قابل تقدیر است. 

      در حدود سالهای 38-1337اداره تسلیحات ارتش با توجه به آسیب پذیری پرسنل نظامی در اثر عملیات با استخدام تعدادی از افراد که قادر به ساختن دست و پای مصنوعی بصورت خیلی ابتدائی و غیر علمی بودند اقدام به تاسیس در مانگاهی نمود و آنها را برای گذراندن دوره ای به امریکا اعزام نمود. پس از مراجعت این افراد به ایران و پس از مدتی کوتاه بعلت نداشتن تخصص کافی و نوین و اطلاعات کمی از آناتومی – فیزیو لوژی و بیومکانیک موفق به ادامه فعالیت نشدند. 

      در سال 1340 با توجه به عدم موفقیت تسلیحات ارتش و نیاز مبرم جامعه به یک مرکز ارتوپدی فنی به علت افزایش معلولین به خاطر رواج ماشینیزم – بروز تصادفات – حوادث طبیعی (سیل و زلزله و...)و در کنار آنها قطع عضو بدلیل بیماریهائی نظیر قانقاریا و سرطان دولت وقت ایران از کمیته بهداشت سازمان ملل متحد برای بررسی و تاسیس یک مرکز ارتوپدی فنی نوین در خواست کارشناس نمود که با توجه به توان جمعیت هلال احمر(شیر و خورشید آنزمان)از امکانات برتر مسئولیت این مهم به عهده این سازمان گذاشته شد که بحق در پیشبرد این امر توتنمند بوده است. 




  • کلمات کلیدی :
  • نوشته شده در شنبه 88/7/18ساعت 8:1 عصر توسط مصطفی کمالی اردکانی
    نظرات دیگران()

    پا در بیماران دیابتی به سرعت دچار مشکل می شود، بنابراین تشخیص مشکلات و درمان به موقع آنها بسیار با اهمیت است. تنها از این طریق است که می توان از قطع پا ممانعت کرد.با مراجعه به کلینک های توانبخشی و مراکز درمانی – بیمارستانی مشاهده می شود که تعداد زیادی از بیماران دیابتی با مشکلات عصبی - عروقی نیز دست به گریبان هستند که این خود ضرورت توجه و مراقبت از پا را در این افراد توجیه می کند. امروزه با پیشرفت روش های مختلف درمانی در درمان زخم های پای دیابتی پیشرفت هایی مشاهده می شود که البته هنوز بهترین راه، جلوگیری از ایجاد زخم از طریق پوشیدن کفش مناسب و مخصوص است. در ادامه در خصوص مشکلاتی که ممکن است بیماران دیابتی در ناحیه پا با آن دست به گریبان باشند، قدری بیشتر صحبت می شود و در ادامه راه های مراقبت از پا بیان می شود.

    در مراحل اولیه بیماری دیابت در پای دیابتی مواردی مانند زخم، ایسکیمی، بدشکلی، پینه، تورم و غیره مشاهده نمی شود و در ظاهر پا سالم و طبیعی به نظر می رسد، لذا لازم است تا با اقدامات خاص و انجام مراقبت های ویژه از بروز مشکلات مختلف از قبیل زخم، عفونت و تاول جلوگیری کرد.

     

    کنترل مکانیکی پا

    پایش وضعیت پا برای جلوگیری از بروز مشکل و ناراحتی در پا ضروری است. کنترل مکانیکی پا از طریق استفاده از کفش های مناسب امکان پذیر است. برای این هدف لازم است تا مشکلات پا که بر اثر بیومکانیک پا ایجاد می شوند به سرعت تشخیص و درمان شوند.

    کفش مناسب

    اگر کفش از نظر اندازه و فرم نامناسب انتخاب شود، در درازمدت سبب صدمه و آسیب به پا و در نتیجه ایجاد مشکلاتی مانند پینه و زخم خواهدشد. بیماران دیابتی لازم است تا کفش های مناسبی بپوشند . انتخاب کفش بهتر است بر اساس توصیه های کارشناسان ارتز و پروتز (کارشناس ارتوپدی فنی) خریداری یا دوخته شوند.

    راهنمای انتخاب کفش

    بهتر است کفش هایی که طول، پهنا و عمق کافی در ناحیه انگشتان دارند، انتخاب شوند تا به ناحیه انگشتان هیچگونه فشاری وارد نشود. همچنین وجود فاصله مناسب بین نوک انگشتان تا نوک کفش (حدود 7 تا 10 میلیمتر) سبب می شود تا انگشتان فشرده نشده، عملکرد آنها مختل نشود.بهتر است از کفش هایی که با استفاده از بند و استرپ (یا ولکرو) در روی کفش قابل تنظیم هستند، استفاده شود. وجود بند سبب می شود تا پا محکم در محل خود نگه داشته شود و بدین ترتیب نیروهای اصطکاکی در هنگام راه کاهش یافته و از حرکت پا و فشرده شدن مداوم انگشتان به جلوی کفش جلوگیری می کند. کفش ها بهتر است شکل پا را داشته باشند و پاشنه آنها کمتر از 5 سانتیمتر باشد تا از تحمل بیش از حد وزن بر روی سر متاتارس ها جلوگیری شود . همچنین داخل کفش باید به صورت یکنواخت و یک دست لایه گذاری شده باشد به گونه ای که داخل کفش برجستگی و فرورفتگی وجود نداشته باشد. بهترین زمان برای خریداری کفش بعدازظهر است، زیرا پا طی روز قدری ورم دارد. از پوشیدن دمپایی برای مدت طولانی (به جای کفش) خودداری شود.  بهتر است همیشه از جوراب استفاده شود تا از ایجاد تاول جلوگیری شود. برجستگی قسمت دوخت جوراب باید به سمت بیرون قرار داده شود و در صورت سوراخ شدن جوراب بلافاصله جوراب عوض شود.

    گروه ارتز و پروتز دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی

    منبع: سایت انجمن علمی ارتز و پروتز



  • کلمات کلیدی :
  • نوشته شده در شنبه 88/7/18ساعت 8:1 عصر توسط مصطفی کمالی اردکانی
    نظرات دیگران()

    <      1   2   3      >

    لیست کل یادداشت های این وبلاگ
    نرم افزار تجویز ارتز ها
    پای دیابتی و مراقبت از آن
    کتابخانه دیجیتال انجمن ارتز و پروتز
    رئیس انجمن بین المللی ارتز و پروتز در ایران
    سمینار بین المللی توانبخشی فیزیکی
    [عناوین آرشیوشده]